Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як не захворіти на сезонні застуду та грип

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як не захворіти на сезонні застуду та грип

Нинішній епідемічний сезон, кажуть лікарі, буде один із найважчих. Пандемія COVID-19 поки що не відступає. А до всього, ще й заходимо у період традиційних для холодної пори року ГРВІ та грипу. Як захиститися від хвороб в осінню негоду нагадує Pidgorodne.Info  з посиланням на департамент охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

 

«Перепади температури повітря, холодний вітер, сирість, переохолодження, ослаблений імунітет. Восени різко зростає ймовірність підхопити гостру респіраторну інфекцію або грип. У групі ризику – люди із хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем, літні люди, діти та вагітні. Саме їм слід в першу чергу потурбуватися про власне здоров’я, – наголосили у департаменті. – Від інфекції допоможе вберегтися профілактика. Важливо дотримуватися фізичної дистанції в людних місцях, носити захисну маску, часто мити руки, використовувати антисептики з великим вмістом спирту».

 

Найдієвіший захист від сезонного грипу, запевняють лікарі – вакцинація. Стійкий імунітет сформується вже через 7-14 днів після щеплення.

 

Щоб не застудитися, фахівці радять одягатися за погодою. Занадто «перекутуватися» не потрібно. На прогулянку краще вдягти кілька шарів одягу. Замість одного теплого светра – кілька легких кофтин. Речі краще обирати з натуральних тканин, щоб вони не сковували рухи и забезпечували нормальний тепловий обмін.

 

Ще одна запорука здоров’я – правильний мікроклімат в оселі. Важливо регулярно провітрювати кімнати, слідкувати за вологістю і температурою. Наступний пункт – здоровий сон та фізична активність.

 

Необхідно звернути увагу і на раціон: їсти більше фруктів та овочів, кисломолочних продуктів, не переїдати. Відмовитися від жирних, копчених, занадто солоних продуктів, алкоголю, куріння.

 

Щойно відчули нездужання – телефонуйте своєму сімейному лікарю. У жодному разі не потрібно займатися самолікуванням, бо під симптомами ГРВІ може маскуватися коронавірусна хвороба.

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From