Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024
Привітайте пухнастиків: 30 листопада відзначається Всесвітній день домашніх тварин

Привітайте пухнастиків: 30 листопада відзначається Всесвітній день домашніх тварин

Сьогодні є привід купити своєму домашньому улюбленцю щось смачненьке, зробити добру справу для притулку - а може навіть завести собі нового хвостатого та пухнастого друга.

 

Історія свята

 

Вперше ідею організувати таке свято висунули в 1931 році. Сталося це в Флоренції, під час Міжнародного конгресу прихильників руху із захисту природи. Тоді більшість масових заходів створювали, щоб розвинути почуття відповідальності за тварин. Адже багато хто спочатку бере їх до себе в будинок, а потім, як тільки щось йде не так, або звір набридає, його викидають на вулицю. Люди не беруть на себе зобов'язання по догляду за котами, собаками, папугами та іншими домашніми улюбленцями, а багато хто з них з самого початку не пристосовані до життя без людської допомоги.

 

З цього часу свято проводять щороку, щоб нагадати людям: «Ви відповідальні за того, кого приручили». Саме ця фраза, сказана колись Екзюпері в його творі «Маленький принц» і стала практично девізом дня.

 

Традиції

 

У різних країнах різні заходи в цей день. Хтось проводить пікети на захист тварин від жорстокого поводження, хтось влаштовує флешмоби, закликаючи створити притулок або клініку, десь просто влаштовують виставки котів і собак. Звичайні люди дозволяють своїм вихованцям найбільше в цей день, наприклад, лазити по столу, гризти тапки, довше гуляти на вулиці. Хтось купує різну смакоту своєму улюбленцю і приділяє йому максимум уваги.

 

Ще останнім часом стала дуже популярною у всьому світі акція «Дзвіночок». В рамках цієї акції, діти приходять до зоопарку в будь-якому місті і одну хвилину дзвенять в дзвіночки. Так вони привертають увагу до проблем братів менших.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From