Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

Що робити, якщо опинилися в зоні бойових дій: покрокова інструкція (Відео)

Що робити, якщо опинилися в зоні бойових дій: покрокова інструкція (Відео)

Одна з головних цілей ворога — залякати та деморалізувати як військових, так і громадянське населення. Тому всі українці мають бути готовими до підлих дій окупантів. Далі ми докладніше розкажемо, як врятувати себе та близьких, якщо ви опинитеся в епіцентрі бойових дій з посиланням на Дніпро TV.

 

Що робити у разі початку бойових дій у вашому населеному пункті
Надзвичайні ситуації у зоні бойових дій:

Зберігайте спокій та концентрацію уваги. Від цього залежить, наскільки вміло і швидко ви зможете впоратися з кризою та мінімізувати її наслідки.


У кризових умовах проти вас діятимуть багато факторів, зокрема емоції.


Не реагуйте на можливі провокації.


Під час артобстрілів:

Під час артилерійського мінометного обстрілу або авіаційного нальоту не залишайтеся у під'їздах, під арками та на сходових клітках. Також небезпечно ховатися у підвалах панельних будинків, біля автотехніки, автомобільних заправних станціях та під стінами будинків легких конструкцій. Всі перераховані об'єкти неміцні, ви можете опинитися під завалом або травмуватися.


Якщо вогонь артилерії, мінометного обстрілу, авіаційне бомбардування застали вас на вулиці, негайно лягайте на землю, туди, де є виступи або невеликі поглиблення. Захист можуть надати бетонні конструкції (за винятком тих, що можуть обвалитися або спалахнути)


Закривайте вуха долонями і відкривайте рот — це врятує від контузії і вбереже від баротравми.


Не приступайте до розбору завалів самостійно, дочекайтеся спеціалістів спецслужб.


Під час обстрілу стрілецькою зброєю:

Під час стрілянини краще сховатися в захищеному приміщенні (наприклад, у ванній кімнаті або навіть у самій ванні). Коли це неможливо, варто лягти на підлогу і прикритися предметами, які зможуть захистити вас від куль і уламків.


Якщо ви потрапили під обстріл на відкритому місці, краще впасти на землю та закрити голову руками. Ефективний захист будь-який виступ, навіть тротуар, укриттям також може стати бетонна сміттєва урна або сходинки. Не ховайтеся за кіосками чи машинами – вони першими стають мішенями.


Де б ви не знаходилися, тіло має бути максимально безпечне. Згрупуйтеся, ляжте у позу ембріона, розверніться ногами у бік місця стрілянини, прикривши голову руками і закривши рот. Дочекатися поки пострілів не буде приблизно у проміжку 5 хвилин.


Якщо ваш будинок знаходиться в зоні регулярного обстрілу, то потрібно зміцнити вікна (наприклад, плівка), це допоможе уникнути розльоту  уламків скла. Бажано перекрити вікна, наприклад, мішками з піском або масивними меблями.

 

 

 

 

 

коментар / Reply From