Dark Mode
  • п’ятниця, 3 Травня 2024

Третина бензину А-95 – фальсифікат: які АЗС у Підгородному, Дніпрі та області краще уникати

Третина бензину А-95 – фальсифікат: які АЗС у Підгородному, Дніпрі та області краще уникати

Інститут споживчих експертиз провів дослідження щодо А-95 бензину і виявив, що його склад на 1/3 складається з фальсифікату. Це стало приводом провести експеримент і купувати проби бензину в містах та на трасі, щоб визначити кореляцію залежно від віддаленості від контролюючих органів, як внутрішніх, так і зовнішніх.

 

Ми розкажемо вам про результати дослідження.

 

Перевірки зазнала велика кількість регіональних мереж українських АЗС: WOG, ОККО, SHELL, ZOG, KLO, PRIME, АВІАС, ULTRA, БРСМ-Нафта, Avantage 7, UPG, CHIPO, Brent Oil, МОТТО, КСЕМ та Дніпро-Нафта.

 

Експерти розділили результати, отримані в лабораторії на зони – зелену, синю та червону. У першу потрапили мережі, результати яких відповідали всім нормативам та мали “запас міцності” за якістю, синю – АЗС, паливо яких не мало порушень за вимогами профільного ДСТУ, та червону – мережі, паливо в яких виявилося не кондиційним, тобто мало відхилення у показниках якості.

 

Зелена зона:
Лідерами цієї зони виявилися 5 мереж – WOG, ОККО, KLO, ZOG та PRIME.

 

Синя зона:
Паливо, придбане на АЗС Avantage 7, SHELL, АВІАС, CHIPO, ULTRA та UPG, потрапило у синю зону. Бензин А-95, що реалізується тут, відповідав усім вимогам ДСТУ, і загалом має відмінну якість.

 

Червона зона:
Бензин А-95 не відповідав ДСТУ у мереж БРСМ-Нафта, МОТТО, Brent Oil, КСЕМ та Дніпро-Нафта. У перших чотирьох зразків було виявлено недолік “октану” – БРСМ-нафта (94,2 од.), МОТТО (90,4 од.), Brent Oil (93 од.), КСЕМ (92,3 од.). І якщо Brent Oil та КСЕМ продають "дев'яносто другий" за ціною "п'ятого", то МОТТО не дотягує навіть до цього.

 

Найнебюджетніші заправки - найбільш якісні постачальники палива, і економія в кілька гривень на літрі бензину може вилитися в набагато більші збитки для вашого автомобіля та гаманця. Можна зробити висновок, що бажання заощадити в період турбулентності на ринку може вилізти власникам авто боком.

 

 

 

 

коментар / Reply From