Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024

Тонкий лід: у Підгородньому та області рибалки продовжують виходити на воду

Тонкий лід: у Підгородньому та області рибалки продовжують виходити на воду

У Підгородньому та області на воду продовжують виходити рибалки. Найбільш рибними місцями вважається річка Кільчень, Монастирський острів, Фрунзенський канал, місце біля Усть-Самарського мосту та  Самарські плавні.

 

Незважаючи на небезпеку рибалки продовжують ловлю риби, виходячи на тонкий лід, який вкриває річку Кільчень, Дніпро та Самара.

 

Зараз йде підвищення температури повітря. Так, льодовий покрив на водоймах стає нестійким та несе велику загрозу, в першу чергу рибалкам, які проводять на водоймах велику кількість часу. За статистикою, рибалки найчастіше нехтують правилами безпеки і виявляються під льодом.

 

Рятувальники області закликають людей не виходити на лід під час потепління.

 

«Якщо ви все ж вийшли на лід, не забувайте про власну безпеку. Не пробивайте в одному місці багато лунок, відстань між лунками має бути від 2 м. Обов'язково візьміть з собою мотузку довжиною не менше 15 метрів і довгу палицю. Завдяки даним засобам порятунку, ви зможете допомогти рибалці, який провалився », - розповідають інспектори ДСНС.

 

Пам'ятайте, що лід повинен бути товщиною не менше 10 см і мати зеленуватий відтінок. У різних місцях річок, озер товщина льодового покриву може бути різною. У гирлах річок та приток міцність льоду послаблена течією.

 

Нагадуємо мешканцям Підгородненської громади бути обачними і відповідальними. Рятувальники радять не виходити на замерзлі водойми. Особливо це стосується як рибалок, так і батьків. Ні в якому разі не дозволяйте дітям самостійно виходити на лід. Будь-які ігри на льоду під час потепління заборонені. Будьте відповідальними! Якщо ви побачили, що людина провалилася під лід, не зволікайте, дзвоніть в службу порятунку за телефоном «101».

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From