Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

Сім порад, як увійти в робочий ритм після свят

Сім порад, як увійти в робочий ритм після свят

Тривалі свята хороші всім, за винятком того моменту, коли пора повертатися на роботу. І тут важливо плавно переключитися на робочий режим, щоб не стати жертвою "післясвяткового синдрому".


Найкращий спосіб увійти в звичний режим життя після свят - не виходити з нього. Але якщо вже режим збився, а звичка розслаблено проводити день за днем тільки заважає колишній працездатності - використовуйте наші поради про те, як повернутися в робочий ритм швидко і безболісно.


Складіть план роботи на короткий проміжок часу
Налаштуватися на робочий лад допоможе складання списку завдань, які необхідно вирішити в перші дні після свят. Так буде простіше не хапатися за все відразу і не впадати в зневіру від "купи справ", яка навалилася і яку, здається, не розгребти.


Переходьте від простого до складного
Якщо ви проводили вихідні дуже емоційно і останні 2-3 дні відпочинку навіть не намагалися налаштовуватися на робочий лад, то в перші робочі дні не беріться за складні завдання, підвищуйте навантаження поступово, не накидайтеся на всі завдання відразу, особливо на складні і трудомісткі.


Спілкування з колегами
Обмін свіжими враженнями допоможе подолати стрес від різкої зміни діяльності з відпочинку на роботу. А розмова з колегами від святкових емоцій може плавно перейти до обговорення робочих планів і майбутніх проєктів.


Сплануйте наступні вихідні або відпустку
Після новорічних свят буде простіше приступити до роботи, якщо запланувати найближчі вихідні або відпустку. Плавно увійти в робочий графік і не засмучуватися, що свята закінчилися, психологічно легше при думці, що, наприклад, через два місяці вас також чекає відпочинок.


Сон
За час свят, ймовірно, у вас збився графік. Тому доведеться знову звикати раніше лягати і раніше вставати.
А поки, замість того, щоб у величезних кількостях споживати кофеїн для боротьби зі сном і втомою, краще ненадовго подрімати, щоб підвищити продуктивність: 19 хвилин сну в обідню перерву дозволяють значно поліпшити швидкість реакції.


Спорт і режим
З постсвятковим синдромом допомагають впоратися контрастний душ, зарядка, піші прогулянки, медитація - ці практики щодня відновлюють сили і енергію. Не варто забувати і про режим харчування. Краще їсти менше, але частіше - через кожні три години. Включіть в денний раціон трав`яні чаї, фрукти, сухофрукти, шоколад, горіхи.


Допомога іншим
Існує маса можливостей надати послугу тим, хто її потребує. Працюючи пліч-о-пліч з людьми, які мають реальні проблеми, ми легше переживаємо наші власні невеликі психологічні труднощі.


Найголовніший рецепт від післясвяткової хандри - це приємно і різноманітно почати працювати. Якщо ви займаєтеся нелюбою справою, і робота не приносить ніякого морального задоволення, повертатися до неї після відпустки буде куди складніше. Прислухайтеся до себе і своїх бажань: може вам варто подумати про пошук нової роботи.

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From