Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

Смертельне отруєння школярки у Боярці: дівчата з’їли по 40 таблеток "Дротаверину"

Смертельне отруєння школярки у Боярці: дівчата з’їли по 40 таблеток

 

Правоохоронці встановили, якою речовиною отруїлися дві семикласниці в місті Боярка Київської області 16 лютого і внаслідок чого одна з них померла. Це медичний препарат "Дротаверин". Наразі життю іншої дівчини нічого не загрожує.

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області та ТСН.

 

"Попередньо встановлено, що дівчата подивилися відео в одній із популярних соціальних мереж із закликом спробувати медичний препарат. На перерві учениці придбали в аптеці "Дротаверин" та вжили кожна по 40 таблеток у приміщенні школи. Дівчат у непритомному стані знайшли однокласниці, які забили на сполох", — йдеться у повідомленні.

 

У пресслужбі поліції розповіли, що учениці надивилися відео в TikTok на кшталт: «Випий 40 таблеток і подивись, що буде»

 

Журналісти «Всеосвіти» вирішили перевірити, чи дійсно у соцмережі TikTok легко знайти подібний контент. За допомогою хештегів #таблетки та #чтобудетесли вдалося проглянути величезну кількість коротких відео з використанням різноманітних медичних препаратів не за призначенням.

 

До прикладу, ось скріншот одного з таких відео:

 

Медики, які прибули на місце події, констатували смерть 13-річної дівчини, а її 12-річну подругу доправили до медичного закладу. 

 

Як розповіли  однокласники дівчат, вони не пішли на четвертий урок, а рушили до аптеки, де й купили пігулки. Потім повернулися до школи і у вбиральні їх випили.

 

Дівчина, яку доправили до лікарні, вже у свідомості, разом із батьками. В неї була важка інтоксикація. Їй довелося промивати шлунок.

 

Зараз вона перебуває в реанімації. Лікарі кажуть, що за її життя та здоров'я можна не хвилюватися.

 

Є декілька версій щодо того, що підштовхнуло школярок до цього вчинку. Однокласники розповіли, що вони прийшли на уроки в гарному гуморі й ніхто не міг подумати, що вони могли таке вчинити. Дівчина, яка перебуває у лікарні, вже спілкувалася з поліцією, дала свідчення.

 

Також поліцейські встановили провізорів, які зізналися у тому, що продали лікарський препарат дітям.

 

"Враховуючи те, що препарат "Дротаверин" є аналогом препарату "Но-шпа" та відпускається без рецепту, слідчі невідкладно направили листи до Держлікслужби України щодо законності продажу лікарських препаратів дітям та до Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації щодо попередження таких порушень у майбутньому", — зазначається в повідомленні поліції.

 

Правоохоронці продовжують працювати на місці події. Встановлюють обставини трагедії, опитують свідків.

 

Своєю чергою, щодо події уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці у Facebook написав наступне: "За попередніми даними, є підозра, що ці випадки пов'язані з небезпечними "іграми", які поширюються в Інтернеті".

 

Він закликає батьків приділяти більше уваги своїм дітям.

 

"Небезпека в Інтернеті більша, ніж здається. Діти можуть не розуміти наслідків своїх дій, можуть вважати розвагою те, що призводить до катастрофічних наслідків. Поговоріть зі своїми дітьми про небезпеку онлайн. Нагадайте дітям про важливі правила користування Інтернетом і соціальними мережами: не спілкуватися з незнайомцями; не повторювати дії, які пропонуються в мережі. Поясніть, що "розваги" онлайн несуть небезпечні, а часом — невідворотні наслідки в реальному житті!", — наголосив Микола Кулеба. 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From