Dark Mode
  • четвер, 18 Квітня 2024

Поліція проводитиме "рейди" для контролю носіння масок – МОЗ

Поліція проводитиме

Поліцейські в Україні контролюватимуть дотримання маскового режиму та інших протиепідемічних заходів.

 

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю медичній експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій.

 

"Я впевнений, що вони будуть це робити. Зараз такі норми прописані у кожній зоні (епідемічної небезпеки – ред.). Ми вже декілька разів спілкувалися з Національною поліцією.

 

Ми будемо починати з показових рейдів. Ми дійсно розуміємо, що в аеропорту “Бориспіль” зараз не контролюється геть нічого… Тому ми будемо запроваджувати механізм таких рейдів на критичні об’єкти (інфраструктури), і робити це також на рівні областей для того, щоб працювати разом із Національною поліцією і допомагати їм фіксувати такі випадки (коли масковий режим порушується – ред.)", – зазначив він.

 

Кузін наголосив, що з Національною поліцією зараз “опрацьовуються більш жорсткі заходи по відношенню до контролю використання засобів індивідуального захисту”.

 

Нагадаємо: 

Носіння масок є обов’язковим у транспорті й громадських місцях: магазинах, кінотеатрах тощо, але люди часто знімають їх або приспускають, порушуючи рекомендації.

 

 

 

коментар / Reply From