Dark Mode
  • п’ятниця, 19 Квітня 2024

Коли потрібно розбирати ялинку та як її відповідально утилізувати на Дніпропетровщині

Коли потрібно розбирати ялинку та як її відповідально утилізувати на Дніпропетровщині

Для багатьох із Різдвом закінчуються новорічні свята. Інші вважають їх завершенням Старий Новий Рік, а хтось – Водохреще. Коли краще зняти святкові прикраси та розібрати ялинку, а також де її можна утилізувати - читайте далі.

 

Коли розбирати ялинку
Відповідно до традицій, це краще робити після 14-го та до 19-го січня, тобто до Хрещення. Це свято знаменує закінчення днів Святок та перехід до звичного життя. Якщо у вас штучна ялинка, краще розібрати її в цей період, якщо жива теж. Але коли вона почала обсипатися та доставляти проблеми, краще зробити це у будь-який зручний час.

 

 

Як правильно упакувати ялинку на викид
Існує щонайменше 3 простих способи підготувати живу ялинку до утилізації за допомогою елементарних речей.

 

Будівельна плівка. Застеліть простір навколо ялинки цим матеріалом, акуратно зніміть з неї мішуру та прикраси. Потім обережно покладіть її на плівку і щільно загорніть.


Непотрібна ганчір'я. Підійде старе покривало або ковдра, в яку можна сповивати деревце і винести з дому.


Сміттєві пакети. Невелику ялинку можна запхати у сміттєвий пакет цілком. А у великого дерева краще зрізати великі гілки секатором і запакувати її частинами.

 

Де і як утилізувати
Не намагайтеся закинути ялинку, що відслужила, у сміттєвий бак. Краще поставте поряд, щоб відповідні служби забрали для утилізації. Такі деревця з радістю приймають у зоопарках та зоогосподарствах, де вони йдуть на корм чи підстилки деяким тваринам. Також ви можете самі привезти ялинку в один із пунктів утилізації, адреси яких знайдете за посиланням.

 

 

 

коментар / Reply From