Dark Mode
  • субота, 20 Квітня 2024

Шахраї вигадали новий спосіб викрадення грошей з вашого Приват24

Шахраї вигадали новий спосіб викрадення грошей з вашого Приват24

Як це сумно не звучить, але за дослідженнями експертів літні люди найчастіше стають жертвами кібершахраїв. Причиною є те, що пенсіонери не так добре розуміються в технологіях та більш вірять людям.

 

Деталі

Тим не менш, злочинці йдуть вперед зі своїми схемами. Наприклад, на новий гачок потрапляє навіть молодь. Сенс нової схеми в тому, що кіберзлочинці створюють підроблені сайти, на яких можна придбати квитки зі знижкою.

 

Рекламу веб-сайтів модна побачити в месенджерах та соціальних мережах. Після того, як чергова жертва відвідує сайт та оформлює покупку квитка, їй пропонують заповнити форму. Вона включає в себе платіжну інформацію покупця.

 

Після того, як жертва оплачує покупку, вона обов’язково отримує сповіщення з помилкою та прохання знову повторити оплату. В цей момент потерпілі отримують SMS з кодом, який підтверджує покупку. Насправді ж він потрібен лише для того, аби ошукати покупця. Код - стандартний спосіб підтвердити переказ, тобто все виглядає вкрай буденно.

 

Сайт продовжить генерувати помилку про оплату продукту. Це буде тривати доти, поки на рахунку зовсім не залишиться коштів. Тому, будьте пильними та уважно аналізуйте всі свої покупки в Інтернеті.

 

 

 

 

коментар / Reply From