Dark Mode
  • п’ятниця, 19 Квітня 2024

Сухо і спекотно: якою буде погода в Підгородному та області до кінця літа

Сухо і спекотно: якою буде погода в Підгородному та області до кінця літа

Другий місяць літа плавно наближається до завершення. Дощі, які пройшли попереднього тижня, принесли в регіон хоч якийсь перепочинок від літньої спеки. Але далі, до кінця серпня, в Підгородному, Дніпрі та області продовжить «заправляти» спека.

 

Детальніше про те, чого нам чекати від погоди в найближчі дні та якою вона була минулого тижня, розповів  начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак.

 

«На початку попереднього тижня на території Дніпропетровської області зберігалася суха і спекотна погода, але 21-22 липня пройшли активні атмосферні фронти, через що по області пройшли дощі різної інтенсивності. Подекуди по області дощі були сильними. Наприклад, на південному заході області метеостанція Лошкарівка зафіксувала 60 міліметрів опадів менш ніж за 6 годин, при місячній нормі в 49 міліметрів. По всій області спостерігалися грози з поривами вітру до 16-23 метрів за секунду, а на півдні і південному заході області - ще й град діаметром до 12-15 міліметрів. Пізніше атмосферний фронт пішов далі, а у нас повітря охолонуло і стало більш комфортно, з температурою вночі 12-16 градусів, вдень - 24-29 градусів. Така температура зберігалася і в кінці тижня, на вихідних. Середньодобова температура на початку тижня була на 4-5 градусів вище норми, 21-23 липня - на 1-3 градуси нижче норми, а 24 липня наблизилася до норми », - розповів Василь Гринчак про погоду на попередньому тижні.

 

Розповів він і про те, яку погоду чекати на цьому тижні. Під впливом малоградієнтних полів погода в Підгородному та в цілому у Дніпропетровській області буде сухою і спекотною. Тільки 29-30 липня під впливом атмосферних фронтів в регіон прийдуть невеликі дощі, про які синоптики попередять, якщо прогноз буде збуватися.

 

27 липня: мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м / с. По області температура вночі складе 15-20 градусів, вдень - 29-34 градусів.


28 липня: мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м / с. Вночі температура буде триматися в межах 15-20 градусів тепла, вдень - 30-35 градусів.


29 липня: мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер західний, 7-12 м / с. Температурний режим збережеться такий же, як і 28 липня.


30-31 липня: без істотних опадів. Вночі термометри по області будуть показувати 16-21 градус вище нуля, вдень - 29-34 градусів зі знаком «плюс».


Василь Гринчак також розповів, чого чекати від погоди до кінця літа. За його словами, серпень буде сухим і спекотним.

 

«Серпень зазвичай самий жаркий, навіть якщо не по середньомісячній температурі, то абсолютний максимум, який у нас був, спостерігався саме в першій декаді серпня. З другої половини серпня піде поступовий спад температури, хоча вдень ще може бути і 30-35 градусів, але ночі стануть більш прохолодними. За прогнозом Укргідрометцентру, на серпень середньомісячна температура очікується 23 градуси, при нормі - 21,9. Так що середньомісячна температура буде більш ніж на градус вище норми, а кількість опадів за місяць - 35 міліметрів при нормі 43. Тобто серпень буде сухим і спекотним », - зазначив фахівець.

 

 

 

коментар / Reply From