Dark Mode
  • субота, 20 Квітня 2024

Сезон-2022: у Підгородному відбудеться чемпіонат з волейболу серед жінок

Сезон-2022: у Підгородному відбудеться чемпіонат з волейболу серед жінок

Спортивний сезон 2022 року стартував. Вже цієї суботи, 19 лютого, у Підгородному пройдуть змагання жіночих команд з волейболу.

 

Про це розповіли голова структурного підрозділу Дніпропетровської територіальної організації ГО «ФСТ» «Спартак» Вікторія Орешіна, головний суддя змагань, офіційний представник волейбольного клубу «ІСКРА» Віталій Моргун та учасниця чемпіонату з волейболу серед жіночих команд Єлизавета Махно.

 

 

Чемпіонат Дніпропетровської області з волейболу серед жіночих команд сезону 2022 називається «ЖІНОЧА ЛІГА». Урочисте відкриття аматорських змагань відбудеться 19 лютого о 12:00 у місті Підгородне у приміщенні ліцею №3 (вул. Каштанова, 1). У змаганнях бере участь 10 жіночих команд із різних куточків області – це Підгородне, Дніпро, Павлоград, Нікополь та інші.

 

«Цілі та завдання чемпіонату: популяризація та розвиток волейболу серед населення Дніпропетровської області, залучення до регулярних занять ним осіб різного віку від підростаючого покоління до ветеранів, зміцнення здоров'я та підвищення рівня майстерності спортсменів любителів, виявлення кращих команд Дніпропетровської області, сприяння розвитку аматорського волейболу. Також ми намагаємося виявляти на таких змаганнях учасниць, які хочуть і можуть перейти з аматорського до професійного спорту», – пояснив головний суддя змагань, офіційний представник волейбольного клубу «ІСКРА» Віталій Моргун.

 

 

Організатори чемпіонату – голова постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з сім'ї, молоді та спорту, президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк, ДОГО «Федерація волейболу Дніпропетровської області», ГО «ЖІНКИ плюс», структурний підрозділ Дніпропетровської територіальної організації ГО «ФСТ» Спартак.

 

«Через відсутність постійно діючого чемпіонату Дніпропетровської області з волейболу серед жіночих команд ми постійно витрачаємо час, що не дозволяє розвиватися аматорським колективам. У свою чергу це призводить до того, що практично відсутній перехід з дитячого волейболу в дорослий, що гальмує розвиток волейболу в регіоні. Поява такого чемпіонату, де постійно гратимуть аматорські колективи регіону, дозволить молодим гравцям переходити з дитячого волейболу до дорослого та укомплектовувати дорослі колективи області, що у свою чергу покращить рівень їхньої майстерності. У майбутньому це сприятиме покращенню розвитку професійного волейболу Дніпропетровської області», – розповіла голова структурного підрозділу Дніпропетровської територіальної організації ГО «ФСТ» «Спартак» Вікторія Орешіна.

 

 

Організатори запрошують журналістів, громадських активістів, представників волейбольних клубів та представників органів місцевого самоврядування відвідати чемпіонат.

 

 

 

 

коментар / Reply From