Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024

За місяць війни загинуло 128 українських дітей

За місяць війни загинуло 128 українських дітей

За місяць війни росії проти України від рук окупантів загинуло 128 дітей, більше 172 поранено.

 

Найбільше постраждало дітей у Київській – 64, Харківській – 43,  Донецькій – 43, Чернігівській – 32, Миколаївський – 24, місті Києві – 16, Житомирській – 15, Херсонській – 15 і Сумській – 14 областях.

 

У Маріуполі під завалами обстріляного окупантами будинку знайдено тіло 11-річної гімнастки Катерини. Маленька спортсменка неодноразово перемагала на великих змаганнях.

 

11 березня 2022 року під час евакуації цивільного населення в с. Перемога Броварського району Київської області військові рф застосували зброю по колоні автомобілів, внаслідок чого був вбитий 13-річний хлопець.

 

13 березня 2022 року у м. Бучі Київської області російські нацисти безжально розстріляли автомобіль, в якому перебувала родина, мати та двоє дітей 4 та 9 років загинули.

 

До Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими поранення внаслідок обстрілів російськими терористами доставлено 9 дітей із м. Маріуполя та м. Сєвєродонецька.

 

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 566 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю. Серед закладів освіти зазнали пошкоджень та руйнувань більше 230 шкіл та 155 дитячих садочків. Найбільше пошкоджено у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та в місті Києві. Крім того, зазнали руйнувань більше 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки.

 

Ці дані не є остаточними, з огляду на відсутність можливості огляду місць обстрілу в місцях, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях.

 

 

 

 

коментар / Reply From