Dark Mode
  • середа, 17 Квітня 2024

Експерти назвали три поширені звички, здатні руйнувати здоров’я

Експерти назвали три поширені звички, здатні руйнувати здоров’я

Одна з поширених звичок, що володіють руйнівним ефектом відносно здоров’я, – пиття чаю після їжі. Три поширені звички, здатні поволі руйнувати здоров’я людини, були названі польськими фахівцями, про це інформує Жіночий Світ, з посиланням на Wirtualna Polska.

 

Сон після їжі. Манера вкладатися спати після ситного обіду була включена експертами в перелік руйнівних для здоров’я звичок. Медики пояснюють, що це погано позначається на роботі шлунково-кишкового тракту, сприяє розвитку запорів. Вони заявили, що лежача позиція і сам сон порушують травний процес і ускладнюють переміщення їжі по травній системі.

 

Чаювання після прийому їжі. Вчені з Польщі констатують, що вживання чаю невдовзі після вживання їжі заважає організму нормально засвоювати деякі вітаміни і мінерали з їжі – зокрема, знижує засвоєння найважливішого для здоров’я та імунної системи заліза. До того ж під дією чаю погіршується перетравлювання білків, жирів – цьому сприяє його низький рівень pH.

 

Інтенсивна фізична діяльність після їжі. Дана звичка може порушувати функціонування організму, може бути причиною виникнення нетравлення, болю у шлунку, збоїв в нормальній діяльності травної системи.

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From