Dark Mode
  • субота, 20 Квітня 2024

До 20 градусів морозу: в Підгородне йде похолодання та рекомендації лікаря як уникнути обмороження

До 20 градусів морозу: в Підгородне йде похолодання та рекомендації лікаря як уникнути обмороження

В Україну зайшла північна повітряна маса, яка принесла з собою відчутне похолодання.

 

Метеорологи згадують про "арктичний вихор" та "звіра зі сходу" - холод, що рухається з північного сходу, з-за сибірських просторів за полярним колом.

 

В ці вихідні в Підгородньому, Дніпрі та області  синоптики прогнозують значне похолодання.

 

Низькі температури можуть нашкодити людині і навіть привести до смерті. Обмороження можна отримати навіть якщо температура на вулиці 0 градусів за Цельсієм - при високій вологості.

 

Верхній одяг і взуття не повинні бути тісними, а на вулиці не потрібно проводити багато часу під час морозів - це основні правила, яких потрібно дотримуватися, щоб не отримати обмороження. Особливо це стосується людей похилого віку, дітей і людей з хронічними хворобами, які ушкоджують судини.

 

Якщо людина вже отримала пошкодження тканин через холод, не потрібно займатися самолікуванням, адже це може призвести до ускладнень.

 

Не можна розтирати кінцівки снігом або вовняними предметами. Потрібно зайти в тепле приміщення, почати зігріватися і викликати швидку, яка оцінить ваш стан і відвезе в хірургічне відділення, де лікують такі пошкодження.

 

Нагадуємо, що з 16 по 20 січня на погоду в Підгородньому та області  буде впливати арктичне повітря. 16 січня вночі стовпчики термометрів опустяться до позначки 12-17 градусів морозу, а вдень температура повітря становитиме 9-14 градусів нижче нуля. З 17 по 19 січня буде ще холодніше: 10-15 градусів морозу вдень і 16-21 зі знаком «мінус» - вночі.

 

Потепління прийде в місто в наступну середу, 20 січня. Вночі температура повітря складе 3-8 градусів морозу, вдень - від 3 морозу до 2 градусів тепла. Бережіть себе і без необхідності не виходьте на вулицю.

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From